• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Al-hubb huna,love is around

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, ...

Cream of the crop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. ...

A foot in the door

Here's an mp3 file that was uploaded as an attachment: Juan Manuel Fangio by Yue And here's a link to an external mp3 file: Acclimate by General Fuzz Both are CC licensed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, ...

A feather in one's cap

Some block quote tests: Here's a one line quote. This part isn't quoted. Here's a much longer quote: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem, varius aliquet, ...

Let's bring the house down

I'm just a lowly contributor. My posts must be approved by the editor.Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. Maecenas at ...

Posted by An-Nasrullah - - 0 scratches

“Beli Emas lindungi Ekonomi Keluarga”

Mungkin ramai yang tertanya-tanya kenapa harga emas melambung-lambung dalam masa 10 tahun ini melebihi 500%! Terutamanya 6 bulan kebelakangan ini. Faktor sebenarnya kenaikan ini ialah kebimbangan negara-negara dunia dengan krisis hutang Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah. Data IMF menunjukkan bank-bank pusat seperti Thailand, Rusia dan Kazakhstan dan Korea Selatan menambah rizab emas dalam pegangan mereka dalam masa 4 bulan yang lepas. Korea Selatan sebagai contohnya, buat pertama kali membeli emas dalam masa 10 tahun ini. Korea Selatan borong 25 ton emas dalam bulan Jun dan Julai 2011. Kalau negara-negara lain dah mula menunjukkan ‘desperate’ membeli emas untuk lindungi ekonomi dan masa depan mereka, maksudnya begitulah juga persamaannya yakni kaedah yang sama untuk ekonomi keluarga kita.

Apa yang kita boleh belajar dari fenomena ni ialah, emas adalah kekayaan dan keupayaan pasak ekonomi sebenar. Jangan biarkan duit kita terbiar tanpa disandarkan kepada emas iaitu duit simpanan tetap dan yang tidak dirancang penggunaan dalam masa terdekat iaitu dalam tempoh 6 bulan terdekat. 


Contohnya harga emas januari 2011 adalah sekitar RM150/g dan Jun 2011 sekitar RM170/g manakala kini Nov 2011 sekitar RM190/g (Boleh rujuk harga di website Bank Negara: http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141&lang=en&StartMth=11&StartYr=2011&EndMth=11&EndYr=2011; di mana 1Oz ~ 28.35g) . 


Jika awal tahun Januari 2011 hari tu telah menukar duit simpanan kepada emas katakan kepada 100g pada Januari 2011 bernilai ~RM15,000; menjelang Mei 2011 mencapai nilai ~ RM17,000 dan kini telah bernilai ~RM19,000. Dalam kata lain telah telah mencapai kenaikkan RM4,000 dalam masa 11 bulan hampir 27% kenaikkan.

Ok, untuk mudah faham, di bawah ini adalah senarai faktor-faktor yang berkadar terus dengan kenaikan harga emas, iaitu:
  1. Nilai matawang USD menyusut
  2. Pasaran saham merudum
  3. Harga minyak naik
  4. Inflasi meningkat
Jadi, apa kaitan krisis hutang US dan Eropah dengan harga emas? Bila ada krisis hutang, nilai matawang negara tersebut akan menyusut sebab negara lain tidak akan menggunakan duit kertas tu lagi di mana tiada lagi pergantunggan terhadapnya. Kebimbangan nilai wang tersebut terus menguncup hingga tidak laku. Kalau negara itu ‘bankrap’, duitnya telah tidak bernilai.

Apakah niat kita menyimpan dinar? (memartabatkan sunnah, nilai intrinsik, keuntungan, etc..???)

Jika dilihat dari aspek memantapkan ekonomi keluarga…kerana ia mampu juga jana PASSIVE INCOME yang hebat…sehebat passive income dari pelaburan hartanah…

dan begitu jugalah kepada anda semua, simpanlah emas sambil pelajarilah ilmu pelaburan emas ini, InsyaAllah ia mampu memberikan pulangan yang hebat jika tahu caranya…..

Semua orang tahu, emas adalah logam berharga,, Semua orang tahu, Barang kemas sangat mahal, Semua orang tahu, Harga emas sentiasa naik, tetapi tak semua orang tahu bagaimana nak mangambil kesempatan dari kelebihan emas ini.

[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 1 scratches


Kami dalam proses untuk pindah ke kuantan bulan jun ini ..dan setelah ditimbang tara *sesuai ke word ni?* kami rasa perlu untuk menjual perabot dan beberapa items yang lain..sebab kami akan dikira agak nomad selepas ini, tak pasti duduk mana sehinggalah arahan PHD dikeluarkan..thus, kalau nomad, tak main la ada perabot bagai ni kan..dulu orang arab nomad ada unta je... hehe..

so..bagi yang tinggal di skudai dan JB...(harga semestinya harga barang 2nd hand..kami dah guna setahun 10 bulan =))


siapa ada nak beli mesin basuh 6.5 kg fully auto?


siapa ada nak beli perabot perabot rumah? seperti...


katil queen size




side table untuk katil (set katil)



meja solek



almari dua pintu



meja dapur (untuk stove)



meja makan square, empat kerusi


(model berbaju purple itu tidak dijual ok...berminat? memerlukannya? hubungi nasrul hadi 019 9111787, syifa 019 3551106)
[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 4 scratches



Reminders from Ustaz in IKIM.fm- SOLAT ITU TIANG AGAMA..maka jgnlah sesekali kita memudahkannya...dirikanlah solat dengan keadaan sehabis baik- solatlah di awal waktu, jgn di lambatkan,  dan solatlah berjemaah, jgn pula di remehkan.

ibaratkanlah tubuh badan manusia, perlukan tulang belakang ataupun back spine untuk sentiasa sehat, cergas dan bebas bergerak. Maka begitu jugalah agama. Mana mungkin kita mengaku Muslim, kalau kita tidak menjaga kesihatan tulang belakang kita.l

ibaratkanlah rumah kediaman kita, berdiri kukuhnya rumah itu adalah kerana tiang cerucuk ataupun pile. Tanpa tiang cerucuk ini, sudah pasti rumah kita hanya menunggu masa untuk runtuh atau pun crack di mana-mana. Maka begitu jugalah agama kita. Mustahil kalau seseorang itu mengatakan dirinya Muslim yang baik, kalau tidak menanamkan tiang cerucuk dlm dirinya..

Maka bagaimana untuk menjaga tiang itu??

Sudah tentu kita memerlukan satu tenaga dalaman yang kuat. Tanpa tenaga dalaman yang kuat dan kukuh, kita kan mudah untuk meremehkan segala-galanya. Kereta Toyota Vios TRD Sportivo sangat cantik dan menawan kalbu. Tapi apa guna kalau hanya cantik, sporty dan sedang mata memandang, kalau kereta itu tak dilengkapi dengan ciri-ciri dalaman yang pastinya menjadi keutamaan. Spesifikasi engine dan fuel consumption- perlulah jimat minyak dan tahan lasak. Dan sebagainya. Ciri-ciri dalam inilah sebenarnya tenaga dalaman

Ya, saya pasti akan ramai juga yang musykil dengan contoh ini, kerana bagi mereka, yang paling utama adalah pemandunya, bukan keretanya! Maka perlulah sama-sama buka minda kepada kes asal perbincangan kita, iaitu manusia itu perlukan tenaga dalaman yang kuat untuk menjaga/memelihara/mengasihi solat, kerana solat itu tiang agama, perlakuan paling dekat dengan ALlah SWT. Maka tenaga dalaman itu adalah ciri-ciri dalam sesebuah kereta, manusia itu adalah pemandu, dan solat itu adalah pemanduan sebuah kereta untuk mencari rahmah dan kasih syg ALlah...

AYUH CARI TENAGA DALAMAN!  
[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 0 scratches


Under construction! sila view mana yang boleh diview je ye..
*mungkin construction tu siap lepas dapat master?*
[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 1 scratches

Salamun`alayk!


I just want to share some of related journals to biomechanics field from different publisher and organizer. The list below is most likely not cover overall related area to biomechanics field. Enjoy! 
Journals: Biomechanics and related area



ELSEVIER


Applied Ergonomics


Biomarerials


Biomedical Signal Processing and Control


Clinical Biomechanics


Gait and Posture


International Journal for Oral and Maxillofacial Surgery


Joint/Bone/Spine


Journal of Biomechanics


Journal of Bioscience and Bioengineering


Microvascular Research


Nanomedicine


Science et Sport  




SPRINGER


Annals of Biomedical Engineering


Biomechanics and Modeling in Mechanibiology


Bioenergetics and Biomembranes


Cardiovascular Engineering


Cellular and Molecular Biological Letters


Medical and Biological Engineering and Computing


HUMAN KINETICS
TAYLOR and FRANCIS
ASME Journals
OTHER PUBLISHING HOUSES
ONLINE JOURNALS




Note: if you noticed, there are no specific journals for CFD and its application. I will add some more in the future for related CFD journals to biomechanics as what i am doing know is all about them.


Readers, please do pray for my papers journals publication and my thesis as well. The stoppage time is just around the corner for thesis submission, journals, report duty etc. I dont have any other choice to fulfill all of them because i am going to run out eventually. Unless, i started to use full throttle of energy, time and focus!..huhu....


talk to much la Nasrul! go back to your study desk!!!! GET OUTTT

[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 5 scratches

Teringat ketika aku berbual dengan Ustaz Ridhuan Mohd Nor seusai usrah petang di Perodua, Rawang,

" enta berapa lama nak duk sini?" tanya ustaz Ridhuan, merujuk kepada kerja aku sbg 'cleaner' di R&D Perodua..

"ana tak berapa pasti lagi ustaz, sbb kalau ikut kan niat di hati, ana nk sambung belajor"...aku jawab sambil menuang air teh utk ustaz

" horrr...baguh tu syeikh...ana suka sgt kalu anok muda sambung belajor...ana sokong seratus peratus!.." ustaz cakap terengganu ngan aku la!...(mane die tahu aku org terengganu??)

" jgn jadi mcm ana..x siap2 lagi phd ni ha.." sambung ustaz..

"ouh!! ustaz ada masters doh ke? hor...hebat ustaz...sibuk2 ustaz mengajor kat sekoloh, NGO dan parti, ustaz dang (sempat) sambung PhD jugok?" kagum aku ngan ustaz nehh

Jawab ustaz:

" x de ape2 la syeikh...ana sambung belajor sbb itu kewajiban kita semua...tamboh2 ana ni..nak bawak anak muda kita dekat dgn dakwah dan islah Islam, lagi mudah dan senang kalau diorg respect kita lebih..."

"untuk enta, ana rase sgt lah bagus enta sambung belajo...jgn berenti.. Dah dapat offer mane2 ke?"

----------------------------------------------------

itu kisah 3 tahun lepas...dan sekarang aku sedang dalam proses menyiapkan penulisan thesis dan paper journal...Alhamdulillah...Allah SWT buka kan hati ini untuk sentiasa mendamba kasih ilmu Mu ya Allah...dan aku berjaya heret sekali zaujahku Syifak IZhar Hisham ke lapangan menuntut ilmu ini...

aku sgt kagum, suka dan kasih pada mereka yg sentiasa menuntut dan menyampaikan ilmu...moga2 semua ahli keluargaku, sahabat2 ku dan org Islam keseluruhannya sentiasa memburu aktiviti ilmu...

lantas ku teringat hadis2 Rasulullah SAW berkenaan kelebihan menuntut ilmu:

Rasulullah s.a.w bersabda: “Sesungguhnya Malaikat-malaikat sentiasa menurunkan sayapnya (sebagai memuliakan dan meghormati) penuntut ilmu agama, kerana mereka suka dan bersetuju dengan apa yang penuntut itu lakukan.” Riwayat Abu ad-Darda’ r.a

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Siapa yang keluar untut menuntut ilmu maka ia berjuang fisabilillah hingga ia kembali.” Riwayat At-Tarmizi dan Ad-Darimi

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Jadikanlah dirimu orang alim (berilmu)atau orang yang menuntut ilmu atau orang yang selalu mendengar pengajaran atau orang yang mencintai (tiga golongan yang tersebut ) dan janganlah engkau menjadi dari golongan yang kelima, yang dengan sebabnya engkau akan binasa.” Riwayat al-Bazzar

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud: “Sesiapa yang mempelajari ilmu yang boleh mendapatkan keredhaan Allah, sedangkan dia mempelajarinya kerana ingin menndapat habuan dunia, dia tidak akan dapat mencium bau syurga di hari akhirat kelak.” Riwayat Abu Daud


Sama2 kita doa spy Allah SWT pandu kita ke arah jalan yg berilmu.

HIDUP BERSYARIAT ITU INDAH!!

cerr tgk video ni...comel..hehehe

video
[ Read More ]