• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Al-hubb huna,love is around

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, ...

Cream of the crop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. ...

A foot in the door

Here's an mp3 file that was uploaded as an attachment: Juan Manuel Fangio by Yue And here's a link to an external mp3 file: Acclimate by General Fuzz Both are CC licensed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, ...

A feather in one's cap

Some block quote tests: Here's a one line quote. This part isn't quoted. Here's a much longer quote: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem, varius aliquet, ...

Let's bring the house down

I'm just a lowly contributor. My posts must be approved by the editor.Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. Maecenas at ...

Posted by An-Nasrullah - - 0 scratches




[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 1 scratches




Assalamualaikum wth

today is my second day at UMP..working as a tutor for Faculty of Mechanical Engineering...

hm..nekad..lebih tepat..yakin sebenarnya...untk memilih jalan ini..untk berada dlm lapangan akademik...saya baru sahaja resigned drp post R&D engineer, Perodua Manufact.Sdn Bhd, jumaat lepas..masyAllah..besar keputusan diambil ..melepaskan jawatan yg hanya sempat disandang selama dua bulan tu...pastinya x puas berkhidmat di sana..apepun, jazakallah khairan kathir to all Peroduan..to my group, Eng.Design,Chassis Section, R&D and not forgotten to all my friends at Quality Assurance...kerana memberi sy byk input dlm lapangan engineering n automotive..

insyAllah next year, sy akan further utk ma n phd...doakan sy agar berjaya menjadi seorng doctor mujahid

hm..berat jugak kepala ni, nk kene setting balik bg bleh ikut waqi` dan suasana universiti..after 8 bulan duk kt industri...apepun..i`ll try to enjoy this new life..smg menjadi lecturer adalah seiring dgn menjadi guru, pendidik..sekurang2nya saya berjaya menurut jejak langkah Imam Hassan Al-Banna, seorang guru dan ustaz yg berjaya.

okeh...selamat membaca kalian...

tp kn, articel kt bwh ni, sy copy paste dr email shbat2 sy,...subhanaALlah sy hampir menangis bile mambcanye..besarnye penghargaan mereka kepada sy...insyAllah ..kite tuntut kasih sayanag kite ini dihadapan Allah S.w.T kelak..insyAllah...
[ Read More ]

Posted by An-Nasrullah - - 0 scratches


From: Mohd Fakrul Radzi
Subject: [Sesumpah] Ahlan Wasahlan Ya Nasrul Hadi..
To: Sesumpah@yahoogroup s.com
Date: Thursday, 14 August, 2008, 12:48 PM


Assalamu'alaikum wrt wbt

Email ni ditujukan khas kpd shbt baik G3, Akh Nasrul Hadi Bin Johari yang telah mendaftar dan menjawat jawatan sbg tutor di Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, Universiti Malaysia Pahang. Tahniah!

Selamat datang Rul!!!. Semoga kedatangan dme akan mejadikan suasana UMP lbh solehah dan mulia disisi Allah.. Juga akan memeriahkan lg suasana mesra, seterusnya membuahkan semangat untuk terus berjuang khususnya dalam bidang akademik.

Hmmm...."Rul, adakah dme betul2 beriman kpd Allah?" Kalau ya, ketahuilah dme bahawasanya Dia lah yg telah mengatur hidup dme dan kami semua. Dan syukurlah dme krn Allah telah mengaturkan dme supaya terus berada di Pahang khususnya d UMP. Untuk apa? Itu dme telah sedia maklum tetapi semuanya bergantung kpd kehendak dan keazaman dme. Kami pula? Hanya Allah yang tahu... Semuanya ada hikmah.

Ok Rul. Byk lagi nak tulis ni, tp baik kita cakap face to face je la. Boleh la kwe tatap muka dme. Sbb wajah org beriman itu mempunyai airmuka dan nur yang tersendiri. Lagipun, email ni hanya utk makluman kpd semua shbt2 tentang kehadiran dme je.

Puisi khas utk dme tengah hari ni, xde idea tp boleh la baca sambil lalu...


Buat Nasrul Hadi,
Yang selalu berhati-hati dlm tindakan.
Buat Nasrul Hadi,
Yang terlalu indah tutur kata.
Buat Nasrul Hadi,
Yang selalu tersenyum,
Dan sentiasa mengerti.

Kami kasihkan kamu,
Seperti cahaya,
Mencintai sinarnya,
Tak mahu kurang,
Buat selamanya√Ę€¦


P/s: Ramadhan makin hampir..Bestnye. .....Banyak2kan berdoa agar kita sempat berpuasa walaupun sehari... Insya'Allah. .

From: budakuktem@yahoo. com
Subject: Re: [Sesumpah] Ahlan Wasahlan Ya Nasrul Hadi..
To: Sesumpah@yahoogroup s.com
Date: Thursday, August 14, 2008, 12:26 AM


wa'alaikumsalam wrt wbt

selamat datang ke alam akademik shbtku nasrul hadi. semoga kedatngan nta ke dunia tarbiyyah ini dapat memberi sejuta satu peluang untuk mengkaderkan bakal2 peneraju gerakan islam kampus.

inilah masanya untuk mengukuhkan perjalanan gerak kerja dakwah dan tarbiyyah disamping meningktkan kekuatan siasah dikalangan adik2.

salam perjuangan.

ayah chik
bandar baru kerteh


From: nik han
Subject: Re: [Sesumpah] Ahlan Wasahlan Ya Nasrul Hadi..
To: Sesumpah@yahoogroup s.com
Date: Thursday, August 14, 2008, 3:08 AM


Assalamualaikum buat pejuang2 agama Allah..

Ahlan wasahlan..!! Kami semua mengalu-alukan khdiran salah seorang jejaka macho G3 (x termasuk rais & raisah yg menghuni J4 [x rasmi-yg rasmi akh muaz & azizah ye]..huhu), akh nasrul hadi..WELCOME BACK TO OUR CLUB..!!

Sedikit nukilan buatmu salah seorang sahabat baikku..(bls yg raisah pnye..)

Bumi yg tandus kontang kembali subur dek kerana keimanan MU..

Panas yg membahang kian redup dek kerana senyuman manis di wajah MU..

Hati yg membakar kan cair dek tutur lembut & sopan MU...

Idea & pandangan yg senantiasa didambakan dari MU..

Ikon & keperibadian indah terzahir melalui tingkah MU..

Selamat menginfakkan diri MU ke bumi UMP tercinta ini, sahabatku Nasrul Hadi..

(Idea tercetus slps hujan sepoi2 bahase..)

(pnjng jgk puji tu, pasni bleh la blnje abe nik ni ye...hehe...)

Pd adik2 G4, G5 & G6, gunakanlah peluang yg ada ini dgn sebaiknya untuk kemaslahatan bersama..insyaAllah OUR NEW TUTOR WILLING TO HELP..!!!

Bye2..

wassalam..
[ Read More ]