• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Posted by An-Nasrullah - - 7 scratches


old school...tp gempak













Congratulation to Valentino Rossi!!! The champion of MOTOGP, 500cc, Sepang F1 Circuit 2008!...

Bergema announcement dr DJ bertugas psl result Moto GP sebentar td…di telingaku masih lg duk bingit dan terngiang2 dgn bunyi superbike 500 cc yg duk belumba kt tengah litar … vroom…vroom..entah brp bp frecuency aku pn x tau…mau nye melilih air telinga ..hahaha

tp kate haji Amir (shbt merangkap bekas supervisor aku time undergrad dulu..), bunyi 5 bijik moto 500 cc yg tgh duk cram tu, baru bersamaan dengan bunyi sebijik kereta F1!!...fuh bayangkan…pendek kate kalau td aku masih bleh belagak x nak pakai ear protector waktu tgk moto speedy, sure2 jek bleh jdi pekak kalau tgk kete F1 belumba…haha


Jalan2 sket, jumpa plak moto Exhibition…(lupakan suma minah2, joyah2 litar yg pakai baju x cukup kain dan lngsung x malu tu, ..mmg x takut api neraka geng2 nih..aku bukan niat dtg circuit nk tgk diorg pn, nauzubillah……)….…BMW1200S, besar gedabak…macho betul…hoho…tp harga?? Murah ja…RM123K…huhu…bleh angkat Honda civic 2.4 sebijik….

Dan byk lg moto yg besor2 dan gempak2…



BMW1200 macho....


Namun, kate member2 yg dtg sekali…tgk bleh…tumpang2 nek bleh…nk beli? Fikir byk2 dulu..harga dah la mahal…maintainance? Fuh lg mahal dr kereta..sebijik tayar saje pn dah bleh smpai seribu lebih harga..ha maunye kaya benar aku ni…huhu..(apepun..mmg aku behasrat nk beli satu bile dh ‘bekemampuan’…semoga ianya jg bleh jadi satu method dakwah yg besar…project jangka panjang tu)

…cube bayangkan…segerombalan 50 biji moto2 besar…aprilia, bmw, cagiva, Harley Davidson, Kawasaki dll…konvoi berduyun2 melalui jalan lebuh raya pantai timur ni ha..baru setengah jam kuar dr gombak, terus dh sampai temerloh..laju kan…

Ha biler dh brenti tu..ramai2 ahli konvoi solat bejemaah kt surau R&R Temerloh tu….pastu..dh solat, pi makan ramai2…mendekati org ramai yg ada di R&r tu..


“bang, fuhlamak moto abang besar x igt, best x bang bwk moto besar?” tanye sorang mamat yg pakai nya agak selekah, jeans ketat dan rambut karat…disampingnya ada sorang awek yg juga bekarat2 rambut sambil isap rokok…

“bese la dik…dunia suma tu…ada rezeki lebih…bleh la beli…tp yg penting kalu bwk moto besar ni..kite kene pandai jg byk pekara…jg moto tu satu hal.. jg hati dan akhlak pn satu bende penting dik…biar kite ni buat ape kerje sekalipun diredhai Allah…

jauhkan riak, takabbur dan ujud..nek moto besa bukan nk ditayang2..tp nk tunjuk yg org islam ni mampu menguasai bidang teknologi automotif permotoran ni.ha...sambil2 tu kite bleh tambah pahala dgn wat keje2 amal seperti wat program utk kumpul dana, bantu umat Islam yg x berkemampuan.. ”

Adik tu?? …nganga jek mulut die bile dgr abg yg nampak brutal tp sopan tu…x sangka jawapan cenggitu kuar….tergamam…awek die? Terus malu2..sorok rokok kt belakang..dan terus berlalu mereka meninggalkan kumpulan abang2 bermotor besar yang sungguh ramah tu….


heheh…itu bayangan aku la kan…korang camne??… kalaulah kite bleh ‘pegang’ golongan ni...subhanallah……^^


Ducati Superbike 749


http://www.youtube.com/watch?v=Awc7WjjVEno--(interesting!, thanx mai^)

7 Responses so far.

  1. d.a.r.u.l. says:

    x nak konvoi..nak race je..

  2. An Nasrul says:

    heh..konvoi la baru best..race x best

  3. Daus says:

    salam tengok la fjr.. lg best

  4. Daus says:

    Yamaha FJR 1300

  5. An Nasrul says:

    daus, fjr pn macho..no wonder..pasni daus dh angkat fjr tu, bleh la abg tumpang sekaki

  6. daus says:

    hoho...berapa lama lagi entah nak dapat fjr tu...entah2, dapat tgk ja...

  7. Assalammualaikum...

    Wah, abang rul pun minat gak superbike nie, hehe.. :-)

    Sy pon minat gak..Superbike dari suzuki mmg besh bang...

    Sy baru siapkan satu blog. sudi-sudikanlah melawat kat blog saya ye, kalau ada kelapangan waktu < alputatani.blogspot.com >