• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Posted by An-Nasrullah - - 2 scratches

assalamualaikum wth..


alhamdulillah syukur...kita semua masih lg dalam mode BENCI dan BENGANG dengan Yahudi Israel Laknatullah....smg semangat dan iltizam membenci musuh Allah SWT ini akan berterusan..


Hari ini saya dapat satu email daripada seorang sahabat...pastinya mengenai YAHUDI ISRAEL BANGSAT!!..


kisah yang diceritakan sendiri oleh salah seorang volunteer kemanusian ke GAZA, saudara RAZAli Awang, Pemberita TV3 tu....

bagaimana pengalaman beliau sepanjang di GAZA....yang pastinya satu pengalaman yang tidak akan dapat dilupakan.. kenangan abadi sampai mati... 

ikuti pengalaman saudara RAzali Awang yang ditulis/ dicatat kembali oleh sahabat saya ini:.


Salam,

Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke
Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi:  

Mesir
 
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke
Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran...  "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang. 

Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di
Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine … Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!!  Memang sekutu kuat Amerika and Israel . (Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)

Gaza ( Palestine )

Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino! Kata wartawan dari
Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat
Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie.
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama .tapi dia mention Hashim….) Beautiful country, iklim Mediterranean .boleh kalahkan
Los Angeles kalau tak kerana peperangan.. 

Hamas

 
Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid.  Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh
Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.
Hamas ada 25,000 org...tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups.
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.. Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi.. 


Israel

Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.

Kereta kebal
Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...

Rakyat Palestine

Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan. Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de. Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!!
Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah. Ada banyak lagi..but too long to write. Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza ...So, inilah yg diceritakan oleh beliau.
Satu lagi antara pembekal rifle ke
Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...SINGAPURA! So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .
So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada..
 
Wasalam.
 The bellow photos are not a Movie Shooting or Celebrating a festival with crackers... its a school in Gaza ..  this is the current situation of the innocent people in Gaza !

Make sure you read till last to know what is white phosphorus! and the effect!
 
( UNRWA SCHOOL IN BEIT LAHIA, GAZA , PALESTINE )








 PLEASE PASS THIS MAIL .. LET THE WORLD KNOW  


 Wallahua'lam
 
 

haa...ada rase cam panas hati x bace email n tgk gamba2 tu? mendidih kan....bangsat kamu wahai Yahudi Israel...

kekejaman bangsa Yahudi ISrael ini seolah-olah tiada penamatnya. dibantu pula oleh mereka yang mengaku Islam tetapi perangai macam syaitan. Maka apa lagi yang mampu kita buat wahai sahabat? 
1) menulislah mengenai ISrael laknatullah ini, kerana tulisan itu bakal kekal untuk menjadi tatapan sehingga ke anak cucu. biar mereka tahu betapa jahat dan zalimnya Israel
2) teruslah bercakap mengenai Palestine ini. jangan sesekali kita lupa untuk mengambil updated story mengenainya. jgn sampai satu masa nanti ada orang yang bertanya " eih Palestin tu kat mana ya?"
3) banyakkanlah membaca mengenai sejarah Islam dan Palestin. JANGAN BUTA SEJARAH!
4) sentiasa tanamkan semangat untuk menjadi pembela kepada saudara Muslim kita di Palestin. ketahuilah jiwa2 kita sangat dahagakan semangat ini! 
5) Sentiasa doakan mereka..
 TAKBIR!!
Allahu Akbar

2 Responses so far.

  1. Murabbi says:

    salamunalaik..kaklong minta izin masukkan dalm portal murabbi..syukran jazilan

  2. An Nasrul says:

    wslm wth..sila sila...syukran kak long kerana sudi ziarah..murabbi mmg sgt menarik...teruskan usaha kak long dn sahabat2...